Hou mout je t doun: 1. Dou d widde boonn in n paan mit wotter en loat ze n nacht waikn. 2. Kook in t waikwotter d boonn in 1 uur goar, loat ze in n vergeit oetlekkn. 3. Waz d snieboonn en snie ze fien, schil d eerdappels en snie ze in klaine veureltjes. 4. Lêg d eerdappels soamn mit d spekdobbeltjes in n paan, dou der zoveul wotter bie, dat alles haalf onner wotter stoat. 5. Doarnoa d snieboonn derboovn op lêggn mit d wôst en n snoefke zolt, bring t aan d kook en loat t in 30 minuutn goar kookn. 6. Hoal d wôst oet d paan en geit ‘t gehail oaf, stamp nou d eerdappels, snieboonn en spekjes. 7. Schep d oetgelekte widde boonn der veurzichtig deur, loat d stampot nog eevn goud waarm wordn.
Presentair d stampot in n schoal, opmoakt mit plakjes wôst.
|