Goede Logo vergroot

Beheerster: Trijn van der Veen
Langeleegte 192
tel. (0598) 63 34 96
RaboBank NL54 RABO 0314023100
KvK nr. 40037193

Buurt en Speeltuinvereniging Langeleegte

Bar buurthuis
Bingo1 klootschieten1 klaverjassen 2

Langeleegte 159, 9641 GW Veendam, tel. (0598) 62 71 17

Op deze website wordt U op de hoogte gehouden van de activiteiten, en er worden foto's van
de activiteiten geplaatst op deze site die U ook kunt downloaden. Ook hebben wij een
buurtkrant die vanaf nu ook via deze website te downloaden is. Mocht u nog geen lid zijn, dan
kunt u natuurlijk gewoon lid worden. U kunt dit doen door dit aanmeldformulier te downloaden.

info

administratie@langeleegte.nl
info@langeleegte.nl
ukkiemorgen@langeleegte.nl
webbeheerder@langeleegte.nl

langeleegte

Advertentie’s

HTC Systems Advertentie met kleuren logo

Tech nieuws de pagina voor Tips !

Op  onze Tech nieuws pagina geven onze ICT deskundigen praktische tips wat u allemaal kunt doen met uw Pc, tablet of smartphone  en leggen we duidelijk aan u uit hoe alles ingesteld of opgelost moet worden. Handig, want zo blijft u niet verstoten van het digitale tijdperk.

HTC Systems Advertentie met kleuren logo

Als extra service kunnen leden en donateurs gebruik maken van onze technische vraagbaak stuur uw vraag per mail ictvraagbaak@langeleegte.nl naar ons toe en wij proberen u zogoed als mogelijk een antwoord te kunnen geven.

Veilig op internet zitten is niet zo vanzelfsprekend. Internet is zo gewoon in deze tijd dat u er niet bij stil staat wat er allemaal mis kan gaan. Het ergste wat u kan overkomen is het verloren gaan van uw gegevens, virussen op uw apparatuur, identiteitsfraude of diefstal van uw bankrekening.

Met onze 5 tips kunt u veiliger gebruik gaan maken
van het internet.

Tip 1 - een goede Virusscanner en Firewall
Een zeer belangrijk stukje software voor veilig gebruik van internet. Een goede betaalde virusscanner voorkomt dat er Virussen, Hackers, Spyware toegang krijgen op je Pc, Tablet of Smartphone krijgen.

Tip 2 – Https beveiligde verbinding

https

Https is een gecodeerde versie van het normale http. Als een website met Https begint dat is te zien aan het groene hangslotje wat voor de Https staat dan weet u zeker dat de gegevens versleuteld worden verzonden, wat erg belangrijk is als u bij webshops koopt of gaat internet bankieren.

Tip 3 – Maak een goed wachtwoord aan
Maak een wachtwoord dat bestaat uit een mix van hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen of een stukje tekst, bijvoorbeeld r&O#rfkj0j5W of In Parkstad Veendam kun je fijn met je hondje wandelen.

Borduur_en_Naaistudio_Marjan_Advertentie
Amberboom
slagerij bos muntendam
slagerij bos logo2
backup
password

Tip 4 – Maak regelmatig backups
Zet uw bestanden altijd op een externe drive of op een USB stick, want als er iets gebeurt dan heeft u altijd nog uw data of foto’s.

Tip 5 – Kijk uit voor gratis Software
Wie wil dat nu niet gratis software, let op gratis is bijna nooit gratis want in veel gratis software kunnen verborgen bedreigingen zitten die uw software op de systemen behoorlijk kunnen ontregelen, kijk altijd als het gratis is dat het dan van een betrouwbare bedrijf komt.

Voordat u met iemand zaken doet via een handelssite of webshop, kunt u hier controleren of er meldingen over deze (ver)koper zijn gedaan.

Welke gegevens kunt u controleren?
•rekeningnummer (gebruik alleen letters en cijfers, bijvoorbeeld NL12BANK0123456789)
•E-mailadres (niet van toepassing voor Marktplaats-adressen - lees meer)
•Telefoonnummer (gebruik alleen cijfers, bijvoorbeeld 0201234567)
•De url van een webwinkel (bijvoorbeeld www.eenwinkel.nl)

politie logo

https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/controleer-handelspartij.html

Let op!
Als uw zoekactie naar mogelijke meldingen over de (ver)koper niets oplevert, wil dit NIET zeggen dat u geen enkel risico loopt bij een verdere transactie. U kunt aan de check dan ook geen rechten ontlenen. Het wil alleen zeggen dat er op dit moment geen (negatieve) meldingen bekend zijn. Blijf dus altijd alert en gebruik uw gezonde verstand. Wanneer iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo!. Krijgt u WEL te horen dat er negatieve meldingen zijn over de (ver)koper met wie u zaken wilt doen, denk dan goed na of u door wilt gaan met de verdere transactie. Vraag eventueel extra waarborgen van de persoon met wie u zaken doet.

Bron vermelding politie.nl

[Home] [Activiteiten] [Nieuwspagina] [Bestuur] [Agenda] [Over ons] [Huisregels] [Uitslagen competitie's] [Plattegrond] [Grunneger Resepten] [Tech Nieuws] [Kookrubriek] [Foto's]